• Sada Just Tattoo Of Us #106
  • Sledeće 22.00H 3 From 1
  • Kasnije 22.10H Party Zone

Vesti

Lovefest
Vesti

Christofer Rudder otvara filmski program Guarana Lovefesta

Objavljeno 11.07.2013. 18:00h
U okviru Lovefesta u Vrnjačkoj Banji biće održan i filmski program. 

Christopher Rudder, osnivač putopisnog sajta The Golden Compass i kratkih video priloga o Srbiji, otvoriće 1. avgusta Lovefest bioskop na otvorenom. Publika će imati i priliku da pogleda njegov dokumentarni film "Gde Dunav ljubi Savu" i sazna kako jedan Kanađanin vidi Beograd.

"U svojim video zapisima o Beogradu, želeo sam da opišem grad, ali i da pokažem kakvi ljudi zapravo žive u njemu. Tokom leta želim da nastavim svoju misiju i posetim Vrnjačku Banju, Kraljevo, Kruševac i Novi Sad, upoznam ljude i način na koji žive u svojim gradovima. U planu je takođe i snimanje niza kratkih dokumentarnih epizoda, čiji će cilj biti da čitav Balkan ostatku sveta prikažem u pozitivnom svetlu," kazao je Rudder.

Kanadski umetnik, koji ne krije da ga je Beograd opčinio svojim lepotama i srdačnošću ljudi, u filmu "Gde Dunav ljubi Savu" predstavio je Kalemegdan i hram Svetog Save, kao i bogatu istoriju koju grad sa sobom nosi. Sa željom da upozna i ostatak Srbije, tokom leta priprema novi dokumentarac o gradovima i manifestacijama u našoj zemlji, a prva stanica biće Lovefest i Vrnjačka Banja.

Konkurs za najbolja filmska ostvarenja mladih autora, koja će biti prikazivana u bioskopu na otvorenom, završen je 5. jula, a žiri će uskoro izabrati i pobednike. Kada je reč o programu Cinema zone, tokom tri dana festivala biće prikazana brojna filmska ostvarenja autora iz Srbije i Evrope, a osim učesnika i publike, zona će ugostiti i brojne predavače. Jedan od njih je i Boris Malagurski, mladi reditelj i scenarista iz Srbije, koji će se na festivalu predstaviti filmom "Pretpostavka pravde".

Lovefest Cinema zona nastala je sa ciljem da promoviše i publici približi radove mladih filmskih stvaralaca iz Srbije i Evrope. Tokom tri festivalske večeri publika će imati priliku da uživa u kratkim igranim studentskim i amaterskim filmovima, a moći će i da glasa i izabere tri najbolja filma na festivalu.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Jack White snimio nove pesme sa The Dead Weather i Raconteurs

Takođe, muzičar otkriva da je snimio 25 novih pesama za svoj drugi solo album.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: